top of page
Godt naboskab
Bestyrelsens anbefalinger til godt naboskab.

(Klik på overskrifterne for at se mere)

Start med en hilsen – vink eller sig hej; det at anerkende din nabos tilstedeværelse med en hilsen er grundstenen i et godt naboskab.


Tal sammen - god kommunikation er nøgleord for det gode naboskab.

 

Informér om projekter - husk at informere din nabo i god tid om projekter, der måtte påvirke ham eller hende. Det gælder også, hvis du har planer om at holde større udendørs arrangementer i haven. Mail eller slå op på Facebook. Måske en personlig melding til de nærmeste naboer og genboer.

 

Gør evt. lånere/lejere af din bolig opmærksom paÌŠ renovationsforholdene, så affald placeres i de rette affaldscontainere.

​

Storskrald sættes først ud til vejen dagen inden afhentning.

​

Hunde - vi opfordrer til, at hunde skal føres i snor i foreningens område og at hundelorte fjernes straks af ejerne.

 

Tilbyd din hjælp - det er både praktisk og behageligt at have hinandens støtte og opbakning som naboer. Hjælp hinanden med at hold tyvene fra døren ved f.eks. at tømme postkassen og vande blomster, mv. 

 

Har du overskud til det, så meld dig som frivillig, når den næste sommerfest eller arbejdsdag skal arrangeres. Det er en god anledning til at lære dine naboer bedre at kende.

​

Kørsel - området skal gerne fremstå som, og have ry af, et familie- og børnevenligt kvarter. Så der opfordres til, at vi alle kører forsigtigt og at kørselshastigheden på vejene er maks. 30 km/t som skiltet. Vi har lagt vejbump på vejene til dette formål.

 

Sørg for at holde dit fortov ryddeligt og ikke efterlade grus, haveaffald, byggematerialer, osv. i længere tid.

 

Mange har ikke plads til bil(er) på egen grund, så der parkeres på vejen. Ved parkering på vejen er det vigtigt at man sørger for at parkering foretages, så der er plads til at udryknings- og snerydningskøretøjer kan passere uden problemer. Forsøg så vidt muligt at parkere forskudt i forhold til parkerede biler på modsat fortov.

 

I lokalplanen fremgår det i øvrigt, at der ved nybyggeri, tilbygning eller ændret anvendelse skal etableres mindst 2 parkeringspladser pr. bolig – på egen grund.

Vejene i området er private fællesveje og derfor ikke privat grund, og fortovet er en del af vejarealet. Dermed gælder LTKs regler vedrørende fortove:

 

Fortov med græs, jord eller sten fungerer fortsat som fortov og derfor må der ikke parkeres med alle fire hjul, da der som alle andre steder skal være plads til at fodgængere kan passere.

Man må ej heller lægge sten ud, så andre ikke kan parkere på stedet.

Der skal kun ryddes sne på fortov med fast belægning, f.eks. flisebelagt.

​

Parkeringsregler i Lyngby-Taarbæk kommune.

​

Husk at musik udenfor, eller i et festtelt, kan være meget generende for dine naboer.

Hvis arrangementet trækker ud til sent om natten - dvs. efter kl. 24 på hverdage eller efter kl. 02 i weekender - bør det fortsætte indendørs, bag lukkede døre og vinduer når musikken spiller. 

​

Støjende haveredskaber eller værktøj bør anvendes med omtanke, således at naboerne generes mindst muligt. Hvor rart er det for naboen, at få frokosten i det grønne forstyrret af larm ? – Husk også selv at holde en pause i arbejdet.

​

Begræns så vidt muligt brug af plæneklippere, motorsave, værktøj m.m. 

til følgende tidsrum:
Weekend og ferietid kl. 10 - 16
Hverdage og udenfor sommersæsonen kl. 8 - 17

​

Det bedste er altid, at tale åbent med hinanden og i den sammenhæng acceptere, at når en nabo giver udtryk for at være generet af støj, så skal det tages alvorligt. Det kunne være dig selv næste gang.

Nå ja, så pyt - netop fordi man også selv holder en fest en gang imellem, har legende og larmende børn i haven eller har et træ, der skygger, er det vigtigt, at man er tolerant.

​

Det lille grønne område ved Egegårdsvej er et offentligt areal og underlagt gældende regler fra LTK. Det vil sige, at det skal være offentligt tilgængeligt og er dermed ikke kun for områdets beboere. Man må gerne holde større arrangementer på arealet, dog skal man søge tilladelse hos kommunen til det. Når der holdes organiserede arrangementer, skal arrangører og deltagere naturligvis overholde gængse regler, hvor der tages hensyn til naboer.

 

Hvis der bliver ansøgt om tilladelse til afholdelse af festivaler/fester, hvor der skal afspilles forstærket musik herunder via anlæg, så skal arrangørerne både have tilladelse hos kommunen, men også hos politiet.

 

Følgende regler gælder generelt for offentligt tilgængelige områder:

·  I må ikke køre eller parkere biler på området

·  I skal holde jer til det område, som I har fået anvist

·  I må ikke foretage afspærringer uden nærmere aftale

·  I må ikke at hænge noget op i træer og buske, fx fastelavnstønder, bannere mv.

·  I må ikke stille borde, stole, pavilloner og telte op uden nærmere aftale

·  I skal passe på de opstillede bænke, borde m.v.

·  I skal tage hensyn til andre gæster/beboere i området

·  I må ikke spille musik med forstærker eller højtaler uden nærmere aftale

·  I skal selv sørge for en tilladelse fra politiet – hvis nødvendigt

·  I skal rydde op umiddelbart efter arrangementet og medtage al affald, der er fremkommet under arrangementet. 

​

Lån af parker og grønne områder | Lyngby-Taarbæk Kommune (ltk.dk)

​

bottom of page